'Flowers don’t pick themselves' by Sarah Margnetti, a show curated by Elise Lammer is opening on November 15th at 19.30h! Do not miss it!

Flowers don’t pick themselves

16 November 2018 — 22 December 2018

Sarah Margnetti

Bombon Projects

An exhibition curated by Elise Lammer

Opening
Dijous / Jueves / Thursday
15.11, 19.30h

 

CAT (Scroll down for CAST and ENG)

“Els murals de Sarah Margnetti fan referencia al cos i a la seva temporalitat. El seu treball gira entorn al domini de tècniques com el trompe-l’œil per a generar il·lusions òptiques, en aquest cas, amb fragments del cos humà per explorar el potencial sensorial, cultural i narratiu, d’algunes superfícies que ens son comunes com el marbre, la fusta o la pell.

Les seves intervencions especifiques són el resultat de llargs períodes de producció In situ, en un intent de desafiar el ritme de l ‘”Ara”. Unir art i vida, una preocupació que veiem en l’ús recurrent del motiu de la mà com a símbol del poder del fer.”

 

CAST

“Los murales de Sarah Margnetti hacen referencia al cuerpo y a su temporalidad. Su trabajo gira entorno al dominio de técnicas como el trompe-l’œil para generar ilusiones ópticas, en este caso, con fragmentos del cuerpo humano para explorar el potencial sensorial, cultural y narrativo de ciertas superficies que nos son familiares como el mármol, la madera o la piel.

Sus intervenciones específicas son el resultado de largos periodos de producciónin situ,  en un intento de desafiar el ritmo del “ahora”. Unir arte y vida, una preocupación que vemos en el uso recurrente del motivo de la mano como símbolo del poder del hacer.”

 

ENG

“The murals of Sarah Margnetti make reference to the body and its temporality. Her work revolves around mastering techniques such as trompe-l’œil to generate optical illusions, in this case, with fragments of the human body to explore the sensory, cultural and narrative potential of certain surfaces that are familiar to us, such as marble, wood or skin.

Her specific interventions are sometimes the result of long periods of in situ production, in an attempt to challenge the rhythm of the “now”, to unify art and life, a concern that we see in the recurrent use of the motive of the hand, a symbol of the power of making.”